Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Amatérskému zloději nepomohla ani ochotná seniorka

Představte si situaci, že jdete z domů a u dveří paneláku, kde bydlíte, stojí muž s páčidlem. Co uděláte? Většina z vás by nejspíš zavolala policii nebo by ho minimálně vyhnala od domu. Seniorka ve Skalní ulici však muži slušně otevřela a pustila ho do panelového domu. To, že se pokusil vykrást tři místnosti, nikoho asi nepřekvapuje.

„Otevřít vchodové dveře se muži nepodařilo, ale nakonec mu pomohla jedna z nájemnic. Ta zrovna vycházela z domu ven a muž s páčidlem v ruce jí asi nepřipadal ani trochu podezřelý, protože ho pustila dovnitř. Zloděj  pak sešel do suterénu, kde se neúspěšně pokusil  za užití páčidla vniknout do třech  místností,“ potvrdila mluvčí policie Ivana Baláková.

Naštěstí pro obyvatele domu, byl muž zřejmě teprve začátečník a nešika, takže žádné dveře sám neotevřel. Kdyby ho do domu nepustila nájemnice, zůstal by stát na ulici a dovnitř by se nedostal. „Policisté proto apelují na obyvatele panelových a dalších obytných domů, aby zamykali hlavní vchodové dveře a aby si všímali, kdo se v místě jejich bydliště pohybuje. Pokud u vchodových dveří zpozorujete člověka, který si namísto klíčem otevírá páčidlem, měli byste na něj upozornit policisty a ne ho vpouštět dovnitř,“ uzavřela mluvčí.

Štítky dům, páčidlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Amatérskému zloději nepomohla ani ochotná seniorka  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.