Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Cizinec pašoval přes Liberecký kraj 320 tisíc cigaret

Celníci při silniční kontrole v Kytlici na Českolipsku zajistili téměř 320.000 nezdaněných cigaret. V případě jejich prodeje by stát přišel na spotřební dani o téměř 720.000 korun. V Libereckém kraji je to letos zdaleka největší úlovek, zhruba šestinásobek toho, co se podařilo předtím celníkům zabavit. A zároveň i největší případ od dubna 2010.

Podle Stočese nešlo o náhodnou akci, ale o výsledek několikaměsíční práce. Pašerák cigarety vezl v Audi A4, auto jimi bylo doslova napěchované. "Šlo o cigarety značky Fest s azbukou psaným textem na krabičkách, které byly opatřené běloruskými kolky," dodal Stočes. Cigarety převážel cizinec. "Další informace nemůžeme poskytovat, případ jsme předali policii," dodal. Je velmi pravděpodobné, že nešlo o první zásilku do Česka a že se na tom podílelo více lidí.

Podle informací většího úspěchu dosáhli liberečtí celníci na začátku dubna 2010. Tehdy měl jeden polský pašerák dodávku napěchovanou až po střechu cigaretami s ruskými a ukrajinskými kolky. Muž se snažil v Nové Vsi na Liberecku celníkům ujet, havaroval však a skončil s autem v potoce. Převážel 900 kartonů s 360.000 cigaretami. Jejich prodejem by stát přišel na daních o bezmála 1,2 milionu korun.

Letos, kromě zásahu v Kytlici, celníci v Libereckém kraji zajistili 52.200 cigaret, které se pokusili pašeráci nelegálně dostat na český trh. Jejich prodej by stát přišel na spotřební dani o více než 117.000 korun. Celníci zabavili také 42,5 kilogramu nezdaněného tabáku, jeho prodejem by stát připravili o dalších 76.500 korun.

Napsala ČTK

Štítky cigareta, Liberecký kraj, Kytlice, okres Česká Lípa, Česko, Audi A4

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinec pašoval přes Liberecký kraj 320 tisíc cigaret  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.