Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Cyklista se zranil za Ještědem, lékař dorazil za čtyři minuty

Další náročný zásah má za sebou letecká záchranná služba. V sobotu dopoledne zasahoval vrtulník mezi Výpřeží a Osečnou nedaleko Ještědu, kde bojoval o život cyklista. Ten ve stoupání spadl z kola do příkopu. Záchranářský vrtulník na místo dorazil čtyři minuty po nahlášení.

„Muž byl při našem příletu v bezvědomí. Po úspěšné resuscitaci jsme cyklistu transportovali na ARO do Liberce,“ popsal ředitel krajské záchranky Stanislav Mackovík.

Zásah prověřil kvality pilota. Vrtulník nemohl na místě přistát, pilot proto musel balancovat mezi stromy, kde vysadil lékaře. „Podobných zásahů máme poslední dobou mnoho. Někdy jeden až dva denně,“ popsal ředitel záchranky.

Velký ohlas vzbudil před týdnem zásah na Hamru na Jezeře. Ženu, alergičku, bodl hmyz. Po pár minutách začala mít příznaky alergické reakce. Na místo okamžitě vyrazila sanitka i vrtulník záchranné služby.

„Bohužel nebylo kde přistát. Proto jsme museli klesnout nad hladinu a lékařku pustit po pás do vody i s nezbytnou výbavou. Vrtulník pak přistál opodál,“ doplnil Stanislav Mackovík.

U ženy se naštěstí nerozvinul anafylaktický šok a to nejen díky rychlému zásahu záchranářů. Žena si vzala včas léky, které měla u sebe.

Možná ještě zarážející jsou na celém zásahu ohlasy přihlížejících, které se šířily po sociálních sítích. Jen pár hodin po zásahu se na facebooku objevil komentář starosty Milana Dvořáka. Ten zásah vrtulníku označil jako plýtvání penězi.

Štítky nehoda, cyklista, záchranka, Ještěd, Stanislav Mackovík, Osečná, Výpřež, Liberec, Milan Dvořák, Národní park Hamra, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklista se zranil za Ještědem, lékař dorazil za čtyři minuty  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.