Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Další policejní honička. Řidiče naháněli po polích i lesích

Běžná kontrola se minulý čtvrtek změnila v hodinovou policejní honičku a to nejen po silnicích. Dopravní policisté chtěli v polovině minulého týdne zkontrolovat Volkswagen Golf, který před sedmou hodinou večerní projížděl Mníškem. Řidič však moc dobře věděl, že za volantem nemá co dělat, proto šlápl na plyn a začal ujíždět.

„Řidič začal ujíždět ve směru na Frýdlant,“ popsala mluvčí liberecké policie Vladimíra Šrýtrová. Po celou dobu se ho policisté snažili zastavit, řidič ale na jejich výzvy nijak nereagoval. Jeho zběsilé ujíždění skončilo až v Albrechticích, kde kousek od kapličky nezvládl řízení a havaroval.

„Když nemohl s vozidlem již dále pokračovat, vystoupil z vozidla a začal utíkat,“ dodala mluvčí. V patách mu celou dobu byl dopravní policista se psovodem.

Zatímco honička autem netrvala dlouho, po polích a lesích v okolí ho policisté naháněli hodinu. „Muž se poté vrátil zpět do míst, kde zanechal své vozidlo a  schovával se za jedním z domů, asi 100 metrů od vozidla. Služební pes mu ale nedal vůbec žádnou šanci a muž tak odcházel s pouty na ruce,“ dodala Vladimíra Šrýtrová.

A proč vlastně ujížděl? Za volantem totiž neměl co dělat. Majitel Volkswagenu Golf má až do roku 2017 vysloven zákaz řízení. Kromě toho ho teď frýdlantští policisté obvinili z maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu hrozí až tři roky za mřížemi.

Štítky Volkswagen Golf, Mníšek nad Hnilcom, Frýdlant, Albrechtice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další policejní honička. Řidiče naháněli po polích i lesích  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.