Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Desítku policistů zaměstnal odložený ventil. Připomínal bombu

Horké chvilky si dnes dopoledne zažili nájemníci dvou bytovek v Machníně. Ve společných prostorách našel jeden z obyvatel dva podezřelé balíčky nápadně připomínající bombu. Jako správný hrdina z amerického filmu neváhal a vynesl je za dům. Poté zavolal policisty, kteří hned po příjezdu evakuovali nájemníky.

„Z obou balíčků byly vidět kabely, jeden z nich, o velikosti 10x10x15 centimetrů byl omotán stříbrnou lepící páskou a nálepkou „elektrické zařízení,“ druhý balíček se skládal z deseti větších monočlánků, rovněž přelepený lepící páskou,“ popsala policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Přivolaných pyrotechnik záhy vyvrátil, že by se jednalo o výbušninu, nástražný výbušný systém či jeho atrapu. Po chvíli se ukázalo, že na chodbě byl odložený vysokorychlostní ventil pro pneumatické rozvody.

Před půl druhou odpolední se tak mohli všichni nájemníci vrátit do svých bytů. Podle policejní mluvčí nebude kuriózní událost šetřena jako trestný čin ani přestupek.

„Od doby oznámení se na zajištění bezpečnosti obyvatel domu podílela téměř desítka policistů, a to jak z oddělení hlídkové služby Liberec, tak i ze služby kriminální policie a vyšetřování a psovodi,“ doplnila Vlasta Suchánková.

Štítky Liberec XXXIII-Machnín, bomba, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Desítku policistů zaměstnal odložený ventil. Připomínal bombu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.