Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Dívka poraněná autobusem má za sebou první operaci

Třináctiletá dívka, kterou v úterý vážně poranil autobus, má za sebou první operaci. Lékaři jí krátce po nehodě operovali rozdrcený nárt. Operace se podle maminky poraněné dívky zdařila, rekonvalescence však bude mnohem delší, než se očekávalo. Poraněnou Dominiku bude čekat ještě několik dalších operací.

„Operace proběhla dobře, ale jak lékaři předpokládali, že by mohla jít Dominika v pátek domu, bylo zrušeno. Dominika bude muset podstoupit sérii dalších operací, a její rekonvalescence bude mnohem delší, než jsem čekala,“ popsala Drbně maminka poraněné dívky Pavlína Lacinová.

Celá nehoda je zahalena několika nejasnostmi. Do školního autobusu všechny děti nastupují předními dveřmi, proto rodině není jasné, proč je řidič zavřel. „Nevíme proč chtěl řidič zavřít dveře, když na zastávce stála ještě mladší dcera, která čekala, aby mohla také nastoupit. Proč řidič nezastavil, když děti v autobuse upozorňovali, že má dcera přivřenou nohu ve dveřích a sama bouchala na dveře a mladší dcera venku křičela?“ Doplnila maminka dívky.

K nešťastné události došlo v úterý po půl osmé ráno na zastávce Dopravní ve Vratislavicích nad Nisou. "Zde do školního dopravního prostředku nastoupilo patnáct školáků. Poslední z nich,  třináctileté školačce,  ale řidič nevěnoval dostatečnou pozornost a zavřel dveře ve chvíli,  kdy stála jednou nohou na chodníku. Druhou nohu jí pak skřípnul do dveří a rozjel se," popsala celou událost mluvčí policie Ivana Baláková.

Dívce se podařilo dostat ze sevření dveří, přitom se však vážně poranila. "Dívka poté upadla na zem a kola autobusu jí přejela obě nohy nad kotníku. Teprve potom autobus zastavil. Řidič  v podstatě jen reagoval na křik dětí, které viděly,  co se stalo," dodala policejní mluvčí.

Řidiče teď může vyjít nepozornost hodně draho. Kriminální policie začala případ vyšetřovat jako těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. V takovém případě je sazba až čtyři roky za mřížemi.

Štítky liberec, nehoda, autobus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dívka poraněná autobusem má za sebou první operaci  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.