Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dnes pokračuje soud s údajným žhářem, možná bude i rozsudek

Vynesení rozsudku se dnes očekává v případu rozsáhlého žhářství v centru Liberce. Podle obžaloby čtyřiatřicetiletý Petr Hrubý založil od jara 2010 do března 2011 v obytných domech v centru města 24 požárů se škodou 1,4 milionu korun, vinu odmítá. Za obecné ohrožení mu hrozí až osm let vězení.

Pokud nebude státní zástupkyně ani obhajoba požadovat další důkazy, k ukončení případu chybí už jen výslech jednoho znalce a svědka, který žije na Ukrajině.

Obžaloba Hrubého viní z toho, že ráno či ve večerních hodinách zakládal požáry v centru Liberce. Nikdo se při nich vážně nezranil, několik lidí ale muselo být ošetřeno poté, co se nadýchali kouře. Hasiči z domů evakuovali 70 lidí. Žhář k založení požáru používal papír, který na místě našel, ale i oděvy a obuv, botníky, skříně nebo dveře. Město za informace vedoucí k vypátrání pachatele tehdy vypsalo odměnu a policie kvůli jeho dopadení dokonce vytvořila speciální tým ZICO, který byl později oceněn poděkováním ministra vnitra za mimořádný čin.

Napsala ČTK

Štítky požár, Petr Hrubý, Liberec, Ukrajina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnes pokračuje soud s údajným žhářem, možná bude i rozsudek  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.