Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Doupě bezdomovců Na Svahu opět hořelo. Letos už potřetí

Liberečtí hasiči by si bezesporu mohli postavit další výjezdové stanoviště v okolí „Papíráku.“ V letošním roce je totiž už třikrát zaměstnal požár „opuštěného“ domu v ulici Na Svahu, který vzali za svůj bezdomovci. Naposledy hořelo v libereckých Benátkách v pátek nad ránem.

„Z preventivních důvodů museli dnes časně ráno v Liberci hasiči evakuovat kvůli požáru domu osmdesát lidí z přilehlé ubytovny. Nikdo nebyl zraněn ani se nenadýchal kouře,“ popsala mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová. O požáru dostali hasiči hlášení ve 3:19. S libereckými profesionály na místě zasahovali drážní hasiči a dobrovolníci z Růžodolu a Vratislavic.

Příčinu požáru bude musit určit dnešní vyšetřování. Dost možná požár způsobili bezdomovoci, kteří si v chladném počasí přitápějí. V době příjezdu hasičů byl však domek opuštěný. „Oproti minulému požáru, kdy hasiči z domu zachraňovali několik bezdomovců, dnes v objektu nikoho nenašli,“ doplnila Zdenka Štrauchová.

Redakci Drbny se podařilo vypátrat majitele zchátralého objektu. „Nemovitost bych chtěl opravit a prodat,“  popsal před nedávnem majitel Jiří Gebarowský. To zatím evidentně netrápí bezdomovce, kteří se ihned po druhém požáru nastěhovali zpět.

Třetí letošní požár v ulici Na Svahu

Pátek, 4. října 2013, 09:13

Požár v ulici Na Svahu. Foto: HZSLK/Tomáš Erban
Požár v ulici Na Svahu. Foto: HZSLK/Tomáš Erban

Štítky bezdomovec, požár, dům, Benátky, Liberec, Růžodol, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Doupě bezdomovců Na Svahu opět hořelo. Letos už potřetí  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.