Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ekonomka tunelovala školku Motýlek. Provoz její podvody neohrozí

„Drbno, slyšela jsem, že hospodářka v mateřské školce Motýlek zpronevěřila kolem 400 tisíc. Můj syn tam má nastoupit, neohrozí to chod školky?“ Přesně takový dotaz dorazil před nedávnem do naší redakce. Drbna proto zapátrala a zjistila víc. Informace od čtenářky nelhala. Podvodnicí se dokonce zabývá také policie.

Zřizovatelem školky je město Liberec. Proto jsme se v první řadě obrátili na magistrát, který nám informaci potvrdil. „Skutečně máme informaci, že v této mateřské škole údajně došlo ke zpronevěře, které se měla dopustit ekonomka školy úpravou faktur. Údajně část vzniklé škody uhradila, zbytek se zavázala uhradit. Vedení školy již podalo trestní oznámení,“ potvrdil mluvčí magistrátu Jan Král.

Podle magistrátu však situace nemůže ohrozit chod školky „Tato nepříjemnost nijak neohrozí chod mateřské školy,“ dodal mluvčí.

Stejnou odpověď nám poskytla také ředitelka školky Martina Suchomelová, která kvůli probíhajícímu vyšetřování situaci nechtěla komentovat. „Tato událost se v žádném případě nedotkne chodu školky. Celá záležitost je v řešení policie, tudíž se nemohu více vyjadřovat,“ uzavřela.

Štítky mateřská škola, magistrát, Jan Král, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ekonomka tunelovala školku Motýlek. Provoz její podvody neohrozí  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.