Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Žádná krádež, mladíka měl v Oldřichově srazit majitel Golfa

Zářijová nehoda, při které kdosi srazil šestadvacetiletého mladíka v Oldřichově a z místa ujel, má nejspíš viníka. Liberecké Drbně sdělil dobře informovaný zdroj, že se k vážné nehodě přiznal majitel automobilu, který nejprve tvrdil, že mu jeho Volkswagen Golf někdo ukradl.

Informaci policie nepotvrdila, televizi Prima se však podařilo získat krátké vyjádření otce podezřelého mladíka, který vinu svého syna nepřímo potvrdil. Případ i nadále zůstává v šetření kriminální policie. Provinilý řidič údajně plánuje omluvu poraněnému chodci.

Následky si chodec stále nese

A jak k nehodě 21. září došlo? Šestadavcetiletý mladík z Oldřichova, jehož jméno úmyslně neuvádíme, doplatil na nebezpečné předjíždění tmavého Golfu. Projíždějící auto ho srazilo u levé krajnice v moment, kdy se vracel od vlaku se svou přítelkyní.

„Probral jsem se na zemi skoro na druhé straně silnice, tak jsem se začal škrábat pryč, aby mě nepřejel ještě někdo další. Přítelkyně byla v šoku, jak ze mě tak zároveň i z chudáka Greye, našeho pejska, který se musel taky slušně proletět. Potom přiběhli kolemjdoucí a můj soused Radek, který mi dost pomohl tím, že přinesl karimatku a deku, aby mi nebyla zima,“ popsal tehdy Drbně sražený mladík.


Sražený mladík krátce po nehodě

Zarážející je však chování řidiče, který chodce srazil. Ten ani nezpomalil a z místa nehody ujel. „Potom přijela policie, která se ptala na vozidlo a jestli jsem něco viděl. Bohužel vše proběhlo tak rychle, že jsem si auta nevšiml,“ poznamenal mladík, který při střetu utrpěl zlomeninu nohy.

Policie ihned začala po řidiči pátrat. Možnou indicií bylo chybějící levé zrcátko, chybějící maska a pomačkané plechy.

Obouchané auto skončilo odstavené v lese

Dva dny po nehodě se v lese u Nového Města pod Smrkem podařilo nalézt auto, které odpovídalo popisu svědků. Šlo o černý Volkswagen Golf čtvrté řady. V ten moment bylo pro policisty jen otázkou času, kdy se podaří vypátrat majitele.

„Policisté zjistili majitele vozidla, ten však v neděli kolem poledne nahlásil odcizení svého vozidla. K odcizení dle jeho vyjádření mělo dojít v sobotu asi půl hodiny před uvedenou nehodou,“ dodala už dříve policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

Zatímco policie bezprostředně po nehodě hledala viníka vážné nehody, majitel automobilu rozjížděl na internetu pátrání po svém „ukradeném“ vozidle. Podle všeho přitom sám nejlépe věděl, že je jeho auto odstavené v lese na okraji Nového Města pod Smrkem.

Podle zdroje blízkého vyšetřování se před několika dny majitel volkswagenu přiznal k tomu, že za volantem skutečně seděl on. Proč zbaběle ujel od nehody? Přiznal se nakonec pod tíhou důkazů nebo ho k přiznání donutilo svědomí? To teď musí zjistit vyšetřování policie.

Poraněný mladík zůstává téměř měsíc po nehodě v domácí péči a za tři týdny ho čeká další kontrola. Zlomenina se podle všeho hojí, poranění ho však stále omezuje.

Případ budeme i nadále sledovat.

Štítky oldřichov, liberec, nehoda, havárie, policie, Volkswagen Golf, Drbna.cz, les, TV Prima, Volkswagen, Nové Město pod Smrkem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žádná krádež, mladíka měl v Oldřichově srazit majitel Golfa  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.