Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Fanoušci Curychu posprejovali okolí stadionu. Jinak byl klid

Díky chybě fotbalové federace UEFA měli ve čtvrtek večer policisté plné ruce práce. Do Jablonce nad Nisou dorazilo zhruba 80 fanoušků norského Strömsgodsetu, Liberec naopak vzalo útokem přes pět stovek příznivců švýcarského Curychu. Obě utkání se ale obešla bez větších komplikací.

Nešťastná chyba fotbalové federace postihla severočeské zástupce v evropských pohárech. Podle regulí by totiž neměly hrát týmy vzdálené do padesáti kilometrů v jeden den. Na druhou stranu, kdo si pospíšil, měl šanci stihnout dvě utkání Evropské ligy během čtyř hodin.

Už ve čtvrtek dopoledne do Liberce dorazilo několik autobusů švýcarských fanoušků, kteří přijeli podpořit svůj manšaft ve třetím předkole Evropské ligy. „Poté, co odstavili autobusy poblíž stadionu, informovali je policisté o základních předpisech a zákonech, které je zde nutné dodržovat. Následně se fanoušci sešli odpoledne v centru Liberce, na náměstí Dr. E. Beneše, odkud pak chtěli jít rovnou na stadion,“ popsala policejní mluvčí Vlasta Suchánková.


Příznivci Curychu na sebe upozornili několika grafity v blízkosti hřiště. Fanoušci Slovanu ještě během dne jejich "díla" přesperejovali. Foto: Supporters.cz

Švýcarští fanoušci v Liberci poutali pozornost maximálně svou hlučností. Policisté s nimi museli řešit pouze jediný problém. „Na náměstí pak policisté řešili na základě oznámení občana jednání fanoušků, kteří si na náměstí kopali míčem. Vše vyřešili na místě domluvou,“ dodala Vlasta Suchánková. Ještě před utkáním se skupinka fanoušků Curychu vyznamenala grafity v okolí hřiště.

Fanoušci si na stadionu U Nisy neodpustili menší ohňovou show. Pořadatelé jim ale vysvětlili, co by následovalo po nerespektování zákazu dýmovnic. Fanoušci si dali říct a ve zbytku utkání už neměla pořadatelská služba žádnou práci.

Bez jakýchkoliv komplikací se obešlo utkání Jablonce s Strömsgodsetem. S osmdesátkou fanoušků do Jablonce přijela i dvojice norských policistů.

Slovan otočil utkání s Curychem a vyhrál

Čtvrtek, 1. srpna 2013, 23:05

Slovan si poradil s Curychem.
Slovan si poradil s Curychem.

Štítky slovan, Curych, evropská liga, fanoušci, policie, FC Slovan Liberec, FK Baumit Jablonec, UEFA, Evropská liga UEFA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fanoušci Curychu posprejovali okolí stadionu. Jinak byl klid  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.