Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Fanoušek dostal za nedávné napadení policisty podmínku

Podmíněný trest udělil soud v Liberci devatenáctiletému mladíkovi z Opavska, který před dvěma měsíci napadl policistu při fotbalovém zápase Evropské ligy mezi Libercem a Košicemi. Policisté tehdy v souvislosti s tímto útokem zadrželi další dva fanoušky, kteří na verdikt soudu teprve čekají, informovala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Konflikt se odehrál 24. července v Londýnské ulici na chodníku před autobazarem. Velitel zásahu upozorňoval fanoušky, že se dopouštějí přestupku, když přecházejí silnici po přechodu pro chodce na červenou. Dva příznivce Košic to tehdy vyprovokovalo k útoku a veliteli strhli přilbu. Odsouzený mladík zaútočil na psovoda, který se snažil veliteli pomoci.

Policisté se museli bránit i před půllitry, které po nich házelo osazenstvo z oken nedaleké hospody. Jeden z půllitrů zasáhl policistu do obličeje, muž musel být převezen s řezným zraněním na ošetření do nemocnice. Totožnost útočníků se zjistit nepodařilo. Zadržené fanoušky policisté obvinili z násilí proti úřední osobě a výtržnictví. Policisté museli zasahovat i při potyčce příznivců Liberce s fanoušky pražské Sparty v Dobiášově ulici. Některé účastníky potyčky policisté zadrželi na místě, další nedaleko Turnova, když se vraceli autem do Prahy.

Během bezpečnostní akce policisté zajistili osm osob, uložili 18 blokových pokut za narušení veřejného pořádku a přestupky v dopravě. Na stadion nevpustili 20 opilých fanoušků. Příznivci Košic se navíc cestou do Liberce dopustili drobných krádeží na benzínové stanici na Svitavsku. Libereckým policistům se na základě zaslaných materiálů podařilo při odjezdu fanoušků usvědčit z přestupku čtyři osoby, kterým uložili pokuty.

Napsala ČTK

Štítky Liberec, Košice, okres Opava, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fanoušek dostal za nedávné napadení policisty podmínku  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.