Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Gang polských zlodějů skončil v rukou policistů

Nájezdy polských zlodějů na Frýdlantsko už možná nebudou tak četné. Českým policistům se za pomoci polských kolegů podařilo zadržet organizovaný gang zlodějů, který měl na svědomí krádeže a vloupání v pohraničí. Škoda, kterou skupinka Poláků ve věku 20 až 30 let způsobila, čítá 350 tisíc korun.

„Při rozplétání jednotlivých nitek vedoucích až ke konečnému vystopování a odhalení pachatelů jsme se mohli opřít o pomoc a velice kvalitní postřehy a poznatky místních občanů, kteří k sobě navzájem nezůstali lhostejní,“ popsal vedoucí frýdlantského obvodního oddělení Josef Kepr.

Skupinka polských zlodějů nebyla ve své branži žádnými amatéry. Gang má na svědomí minimálně čtrnáct případů vloupání do chat, chalup, rodinných domů, ale i krádeží jízdních kol a zahradní techniky v příhraničních obcích. To všechno gang stihl během posledního čtvrtroku, kdy řádil v Černousích, Višňové, Habarticích nebo Pertolticích. Nejčastěji však najížděli do osad Boleslav a Andělka. Část odcizených věcí se polským policistům podařilo zajistit.

„Jelikož příležitost dělá zloděje, apelují nadále na všechny občany nejen ve svém služebním obvodu, aby si svůj majetek i nadále řádně střežili a zabezpečovali,“ dodal Josef Kepr.

Štítky frýdlant, policie, gang, zloděj, polsko, ŠKODA AUTO a.s., Frýdlantsko, Černousy, Habartice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gang polských zlodějů skončil v rukou policistů  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.