Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hospodářské noviny: Policie prověřuje odkup jablonecké teplárny

Policie prověřuje okolnosti, za jakých město Jablonec nad Nisou koupilo teplárnu. V dnešním vydání to píší Hospodářské noviny na základě informací policie. V případu zatím nebyl nikdo obviněn. Město zaplatilo za většinový balík akcií Jablonecké energetické přes 202,6 milionu korun. Firma zásobuje teplem Jablonec i Jablonné v Podještědí.

Mluvčí krajské policie Petr Kmínek novinám řekl, že policisté na případu pracují od února a vyšetřování je teprve na začátku. Podle deníku policie zjišťuje, zda byl obchod pro město výhodný, a zajímá ji, proč si Jablonec na řízení teplárny najímá za 250.000 korun měsíčně poradenskou firmu.

Město mělo v teplárně menšinový podíl, po odkupu akcií od firmy MVV Energie CZ se loni stalo jediným vlastníkem. Odkup radnice zdůvodnila neshodami s většinovým vlastníkem na investicích do soustavy. Jablonec tak vlastně koupil zpět podíl v teplárně, který prodal v roce 1998. "Rozhodně jsme na tom ale neprodělali, za akcie jsme tehdy dostali 250 milionů korun a dalších 78 milionů korun získalo město za ty roky z dividend," řekl již dříve jablonecký primátor Petr Beitl (ODS).

Napsala ČTK

Štítky policie, Jablonec nad Nisou, Hospodářské noviny, akcie, Jablonné v Podještědí, MVV Energie CZ a.s., Petr Beitl, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hospodářské noviny: Policie prověřuje odkup jablonecké teplárny  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.