Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Inspekce udělila pokutu liberecké společnosti Rickabys

Česká obchodní inspekce varuje před libereckou společností Rickabys, nabízející zprostředkování úvěrů. Šetřením se podařilo potvrdit nekalé praktiky, kterými nedůvěryhodná společnost poskytuje své služby. Inspekce proto úvěrové společnosti před nedávnem udělila dvoumilionovou pokutu.

„Šetřením těchto podnětů bylo prokázáno, že společnost při své zprostředkovatelské činnosti užívala zákonem o ochraně spotřebitele zakázané klamavé i agresivní obchodní praktiky tím, že neposkytovala zájemcům o úvěr povinné informace a zneužívala jejich nepříznivé situace. Za to jí byla uložena pokuta ve výši dva miliony korun,“ popsal ústřední ředitel inspekce Vladimír Velčovský.

Společnost s ukrajinskou jednatelkou Mariia Chorii nabízela nebankovní půjčky, při jejichž sjednávání užívala klamavé a agresivní obchodní praktiky. Klientům poskytovala nepravdivé informace o tom, že půjčka byla schválena, přestože neměla v úmyslu peníze žadateli půjčit. Společnost také tvrdila, že peníze, provolané na telefonní lince s tarifem 95 korun při „ověřování údajů ve smlouvě o půjčce“ budou žadateli následně vráceny. To se samozřejmě nikdy nestalo. Takto mělo Rickabys podle inspekce jednat minimálně v pěti případech.

Redakce se pokusila získat vyjádření společnosti, bohužel bezúspěšně. Zatímco společnost Rickabys podle obchodního rejstříku sídlí v Polní ulici v Liberci, její jednatelka má hlášenou adresu v zakarpatské Svaljavě. Společníkem je společnost Outline, se sídlem na Seychelách.

Štítky liberec, čoi, rickabys, úvěr, Česká obchodní inspekce, Seychely

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Inspekce udělila pokutu liberecké společnosti Rickabys  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.