Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Inspekce zadržela policistu. Měl být zapojen do obchodu s drogami

Policejní inspekce včera zadržela policistu z Liberecka, údajně v souvislosti s obchodem s drogami. Uvedla to televize Nova. Zadrženi byli také bratr a přítelkyně policisty. Podle televize je případ spojený s loňským odhalením největší laboratoře na výrobu drog v kraji v Bulovce na Liberecku.

Tehdy bylo zadrženo pět lidí a látky pro výrobu pervitinu, který by dealeři mohli prodat za 10,2 milionu Kč. "Příslušníci inspekce zadrželi jednoho příslušníka policie," potvrdila televizi mluvčí Generální inspekce bezpečnostních sborů Radka Sandorová. Další informace k případu však nesdělila. Policista byl podle Novy v aktivní službě, pracoval v obvodním oddělení v Novém Městě pod Smrkem. Zadržení souviselo s obchodováním s drogami a pašováním cigaret a bylo součástí větší dnešní razie na území Frýdlantského výběžku, uvedla televize.

Akce podle Novy navazuje na odhalení varny pervitinu v obci Bulovka, o kterém policisté informovali loni v prosinci. Ve sklepě zemědělské usedlosti v Bulovce policisté zajistili 12,8 kilogramu efedrinu, z čehož by bylo možno vyrobit asi 10,2 kila pervitinu. Na místě bylo také množství přísad pro výrobu pervitinu, které by vystačily až na 150 kilogramů drogy. Zadrženo bylo tehdy na místě pět lidí, dva Češi a tři cizinci.

Napsala ČTK a Michael Daněk

Štítky televize, Liberecký kraj, Nemocnice Na Bulovce, droga, TV Nova, metamfetamin, GIBS, Nové Město pod Smrkem, Frýdlantský výběžek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Inspekce zadržela policistu. Měl být zapojen do obchodu s drogami  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.