Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kamery sledující registrační značky aut? Možná brzy v Liberci

Není to tak dlouho, co jsme vás informovali o nelichotivé bilanci Liberce ve statistice kriminality. Vedení města proto plánuje několik projektů, které mají dostat Liberec z první dvacítky nejrizikovějších měst v republice. Městští strážníci by měli dostat k dispozici mobilní kameru nebo třeba systém snímající registrační značky aut.

Jedním z posledních realizovaných kroků ke snížení kriminality bylo loňské otevření služebny strážníků na terminálu městské hromadné dopravy. Pokud by se v letošním roce podařilo městu sehnat státní dotace, mohlo by dojít k posílení kamerového systému o mobilní monitorovací zařízení s bezdrátovým přenosem dat. Takovou kameru by mohli strážníci využívat při různých bezpečnostních akcích v místech, kam běžné kamery nedohlédnou.

„Tato kamera by byla umísťovaná v lokalitách rizikových z pohledu krádeží aut a násilné kriminality,“ doplnila mluvčí magistrátu Zuzana Minstrová.

Kamerový systém by mohla během letošního roku doplnit také další funkce. Město uvažuje o nové aplikaci, která dokáže podle registrační značky detekovat auta v evidenci policie.

„Na to pak navazuje zamýšlená instalace palubních kamer k detekci kradených registračních značek do dvou vozidel městské policie,“ uzavřela Zuzana Minstrová.

Štítky SPZ, Liberec, videokamera, kriminalita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kamery sledující registrační značky aut? Možná brzy v Liberci  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.