Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Konopím chtěl řešit dluhy, soud mu dal šanci se napravit

Ze zločinu výroby a nakládání s omamnými látkami se ve čtvrtek zpovídal před libereckým krajským soudem Ondřej Hauser. Sedmadvacetiletý mladík si loni v Hrádku nad Nisou zřídil doma ve sklepě pěstírnu konopí, prodejem sušené marihuany pak chtěl řešit exekuci a dluhy, které si v předchozí práci nadělal.

Dříve než stačil drogový byznys rozjet, na něj přišli policisté. Muž si totiž v zařizování pěstírny a hlavně v prodeji drog počínal značně amatérsky.

„Kolem jeho domu byl takový ozon, že se hned přišlo na to, co tam podniká,“ připomněla soudkyně Eva Drahotová, která nakonec mladíkovi uložila pouze podmíněný trest tříletého vězení s odkladem na pět let. Proč tak nízký? Doposud netrestaný muž se totiž od počátku ze svého jednání hluboce kál a policistům sám ochotně napomohl objasnit celý případ. V mezičase navíc získal práci a uhradil dluhy, kvůli nimiž s pěstováním marihuany začal. Lítost pak projevil i před soudem.

„Sám drogy neberu, zkusil jsem trávu jen jednou a pak strávil čtyři hodiny na záchodě. Jestli mi dáte podmínku, už mě tu před soudem nikdy neuvidíte,“ sliboval Hauser. Státní zástupkyně s výší trestu souhlasila, neboť u mladíka je velká naděje na nápravu. Trestem vězení by mu soud navíc zničil vztah s přítelkyní, s níž pracuje v Anglii. „Uvědomte si, že jste mohl dostat osm let natvrdo, kolik se v takových případech dává. Tak se podle toho chovejte a vaše přítelkyně ať na vás dohlédne,“ apelovala Eva Drahotová na vypečený páreček, který k jednání přiletěl z Anglie. Hauser pak za uložený trest poděkoval. Souhlasil i s propadnutím státu všech předmětů zakoupených v souvislosti s pěstováním konopí.

Štítky liberec, soud, drogy, hauser, Hrádek nad Nisou, Anglie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konopím chtěl řešit dluhy, soud mu dal šanci se napravit  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.