Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Policista mě bezdůvodně střelil do obličeje, říká mladík

Těžko uvěřitelnou událost řeší v těchto dnech odbor vnitřní kontroly policie. Na redakci se v úterý obrátil mladík, který se dostal do konfliktu s libereckým kriminalistou. Ten na něj měl vytáhnout pistoli, kterou ho podle jeho slov zasáhl do obličeje a nejspíš mu slepou municí nebo airsoftovou pistolí způsobil tržnou ránu.

K celému incidentu došlo v pondělí kolem půl desáté večer. Samotný mladík si ani dnes nedokáže vysvětlit, co kriminalistu k útoku vedlo.

„Vše začalo na Kunratické u kruháče, kde jsem předjel modrou Fabii. Po chvilce jsem si všiml, že na nás bliká, poté nás předjela a začala vybržďovat,“ popisuje mladík, který si z pochopitelných důvodů přál zůstat v anonymitě. Jeho jméno redakce ale zná. „V ten moment jsem si říkal, že něco nejspíš potřebuje. Proto jsem jel za ním s tím, že až zastaví, zeptám se ho,“ dodal.

Modrá Fabie poté pokračovala kolem Babylonu až ke služebně policie na Perštýně. „Viděl jsem, že tam to auto zastavuje, proto jsem zaparkoval vedle a řidiče, který na mě koukal, pozdravil. Hned potom to přišlo,“ vzpomněl překvapený mladík. Podle jeho slov na něj neznámý muž vytáhl pistoli a vystřelil.

„Hrozně jsem se lekl, natrhlo mi to tvář a v šoku jsem rychle odjel. Hned mi začalo docházet, co se stalo, tak jsem se s kamarádem na místo vrátil a napsal si poznávačku auta. Tu jsem pak hned nahlásil na policii,“ doplnil.

Proč k incidentu došlo a co kriminalistu vedlo k útoku? Měl pocit, že ho mladý řidič ve třicet let starém volvu sleduje? Policii jsme požádali o vyjádření, jelikož ale případ zůstává v šetření, nekomentuje ho. „V tuto chvíli se případem zabývá odbor vnitřní kontroly Krajského ředitelství policie. Událost máme oznámenou a stále ji šetříme. V případě prokázání viny na straně kriminalisty budeme určitě případ dále řešit. V rámci možností může hrozit kázeňské potrestání,“ sdělila redakci mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Vše se podle mladíka seběhlo tak rychle, že ani nedokázal rozpoznat, jakou zbraň na něj muž vytáhl a jak vůbec vypadal. „Párkrát se mi stalo, že se na mě takhle někdo věšel kvůli mému autu, většinou jsme pak zastavili a pokecali. Tohle jsem ale nečekal,“ uzavřel.

Případ bude Liberecká Drbna sledovat i nadále.

Štítky policie, Škoda Fabia, Volvo Cars, Babylón

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policista mě bezdůvodně střelil do obličeje, říká mladík  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.