Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Lesy hlídají nastražené fotopasti, varují strážníci

Chodíte relaxovat do lesa? Už ani tam si člověk nemůže být jistý, že mu není v patách moderní technika. Ne každý ví, že jsou městské lesy v několika místech vybaveny fotopastmi, které číhají na zakladatele černých skládek a zloděje čerstvě vytěženého dřeva.

„V poslední době fotopasti zachytily případy, kdy řidiči vozidel vykládali odpad na zakázaná místa, v zimním období pak strážníci monitorují například sněžná děla na Ještědu,“ popsala mluvčí strážníků Daniela Bušková.

Vyvézt třeba staré pneumatiky do lesa se vám tak nemusí vyplatit. Podobně jako muž na snímku pak můžete kolovat internetem. Fotopasti si navíc jen tak nevšimnete, jsou totiž velmi dobře maskovány a splynou například s kůrou stromů.

V minulosti strážníci prověřovali několik případů oprávněnosti odvozu dříví v lokalitě Lidových sadů. V případě podezření při těžbě dřeva mohou občané požádat o pomoc Městkou policii Liberec na telefonní číslo 488 578 111, v případě nouze pak na tísňové číslo 156,“ doplnila mluvčí strážníků.

Štítky Liberec, městská policie, les, Ještěd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lesy hlídají nastražené fotopasti, varují strážníci  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.