Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Liberec nesouhlasí s krácením dotace, bude se soudit

Liberec se bude soudit o bezmála 800 tisíc korun s Regionální radou regionu soudržnosti Severovýchod. Nesouhlasí s krácením evropské dotace na revitalizaci dvou víceúčelových školních hřišť u ZŠ Švermova a ZŠ Aloisina Výšina. Novinářům to řekl náměstek primátora pro ekonomiku Jan Korytář (Změna pro Liberec).

"Korekce je ve výši pěti procent za administrativní pochybení," uvedl Korytář.

Liberec zmodernizoval dvě zchátralá školní hřiště za téměř 18 milionů korun na sídlišti Kunratická a ve čtvrti Františkov. Rekonstrukce obou hřišť byla nezbytná. Zejména sportoviště u ZŠ Švermova bylo už zdraví nebezpečné, byly tam rozpadlé betonové skruže a rozpraskaný asfaltový povrch prorostlý trávou.

Radnice modernizaci hřišť několik let odkládala kvůli jiným projektům, nedostatku peněz i administrativním průtahům. Potíže provázely i stavbu, jež měla být původně hotová už v roce 2013, práce se ale protáhly až do léta 2014. Pochybení zjistil poskytovatel evropské dotace při kontrole projektu.

"Bylo zjištěno, že nebyl dodržen rovný přístup ke všem uchazečům ve výběrovém řízení, jelikož zadavatel neinformoval ostatní uchazeče o dotazu jednoho z nich, kterému na dotaz odpověděl," řekla mluvčí úřadu regionální rady Silvie Špryňarová. "Zároveň vítězná firma dostatečně neprokázala splnění kvalifikace dle zákona o veřejných zakázkách," dodala. Podle ní ale pochybení nebylo závažné. "Byla udělena nejnižší možná korekce," konstatovala.

Ani s tím se ale nechce Liberec smířit. Pokud neuspěje ve sporu s poskytovatelem dotace, bude peníze vymáhat po advokátní kanceláři, která pro ně projekt administrativně připravovala.

Napsala ČTK

Štítky Liberec, Jan Korytář, Švermov, projekt, Františkov (Velké Kunětice)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec nesouhlasí s krácením dotace, bude se soudit  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.