Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Měl přejet mladíka a ujet. Vypovídat se mu ale půl roku nechce

Tragická nehoda, při které koncem loňského července v Hrádku nad Nisou zahynul jednadvacetiletý chlapec, skončí brzy před soudem. Kriminalistům se po několika měsících mravenčí práce, která je podložena závěry znaleckých posudků a výpověďmi osob, podařilo obvinit sedmatřicetiletého muže, který má mít nehodu na svědomí.

Na tvorbě posudků se podíleli odborníci z oborů zdravotnictví, silniční dopravy, kriminalistiky, mechanoskopie a biologie. „Ze závěrů znaleckého posudku se například potvrdilo, že mladík, který nehodu nepřežil, byl pod vlivem alkoholu a v době nehody ležel,“ řekla v pondělí mluvčí krajského ředitelství policie Vlasta Suchánková.

Policisté také museli shromáždit důkazy proti sedmatřicetiletému řidiči, který měl po tragické nehodě ujet. „Šetřením bylo rovněž zjištěno, že v době nehody neřídila vůz jeho majitelka, ale že jej zapůjčila muži,“ dodala Suchánková. Podle ní se automobil podařilo vypátrat podle úlomků plastů, které po nehodě zůstaly na silnici.

Jediné, co se policistům nepodařilo, je vyslechnutí dnes už obviněného muže. „Ten využil svého práva, odmítl vypovídat a k věci se tak do současné doby nevyjádřil,“ doplnila mluvčí policie. Pokud se podaří řidiči dokázat vinu, hrozí mu až pět let ve vězení za trestný čin neposkytnutí první pomoci.


Tohle auto mladíka srazilo. Foto: Policie ČR

A jak k nehodě před půl rokem došlo? Mladý, teprve jednadvacetiletý život, zbytečně vyhasl 20. července loňského roku nad ránem v ulici Generála Svobody v Hrádku nad Nisou. Tělo mladíka našel patnáct minut po čtvrté hodině ranní řidič projíždějícího vozidla uprostřed silnice.

„Přivolaná lékařka na místě konstatovala smrt. Zranění muže byla natolik závažná, že mu nedokázal pomoci ani řidič, který ho nad ránem našel a přivolal zdravotnickou záchrannou službu,“ potvrdila mluvčí policie Ivana Baláková.

Pátrání po vozidle, které mělo mladíka přejet, netrvalo dlouho. Ještě tentýž den se kriminalistům podařilo v dopoledních hodinách zajistit auto, které mělo nehodu způsobit.

Štítky havárie, Hrádek nad Nisou, policie, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Měl přejet mladíka a ujet. Vypovídat se mu ale půl roku nechce  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.