Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Milovníci zvířat zuří: Kdo pohodil mrtvé zvíře u Baumaxu?

Komunitou libereckých pejskařů hýbe událost, která obletěla sociální sítě. Jedna z pejskařek totiž včera objevila poblíž Baumaxu v Doubské ulici igelitový pytel, ve kterém měl být mrtvý pes. Veterinářka však podle dobře informovaného zdroje přišla na to, že se jednalo o ovci. Kdo se takhle zbavil uhynulého zvířete?

„Hnus! Rozkrájet toho … na kousky.“ Komentáře pejskařů, kteří se k fotografiím vyjadřují, nemůžeme kvůli vulgarismům ani zveřejnit. Přesto, že se fotografie šíří internetem, případem se policie zabývat nebude. Nikdo jim totiž nález neohlásil.

„O tomto nálezu nás nikdo neinformoval. Nicméně doporučuji v takových případech kontaktovat městskou či republikovou policii, která věc zadokumentuje a bude se jí zabývat. To znamená, že bude například zjišťovat, která konkrétní osoba zvíře takto odhodila,“ řekla Drbně mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Podobný způsob zbavení se uhynulých ovcí není na Liberecku úplně ojedinělým. Je to na den rok, co byl medializován případ, kdy lidé nacházeli v lesích u Hodkovic nad Mohelkou mrtvé ovce. Podobně se uhynulých zvířat někdy zbavují chovatelé, kteří chtějí ututlat před veterináři chorobu. "Nález pěti kusů, který tam byl, už nesvědčí o normálním úhynu," poukázal tehdy pro Českou televizi veterinář Josef Král. Mrtvé ovce nalezené v okolí Hodkovic nad Mohelkou neměly ušní známky, které jsou přitom povinné.

Štítky BauMax, ovce, policie, Hodkovice nad Mohelkou, Josef Král, Česká televize, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Milovníci zvířat zuří: Kdo pohodil mrtvé zvíře u Baumaxu?  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.