Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Mladík obviněný z nedávné vraždy v Doksech zůstane na svobodě

Devatenáctiletý mladík, který v úterý 23. července smrtelně pobodal svého kamaráda v Doksech, zůstane na svobodě. Soudce tak v pátek neakceptoval návrh na vzetí do vazby. Mladíka obviněného z vraždy bude policie vyšetřovat na svobodě. Informaci potvrdila mluvčí policie Vlasta Suchánková.

K tragické události došlo začátkem tohoto týdne. Policisté dostali v úterý osm minut po druhé hodině odpolední hlášení náhodné chodkyně, která u brány hřbitova v Doksech našla tělo pobodaného mladíka. Tomu nedokázal pomoci ani zásah letecké záchranné služby. „Resuscitace na místě byla neúspěšná,“ popsal Drbně ředitel krajské záchranky Stanislav Mackovík.

Kriminalisté na místě pracovali několik hodin. „Zajišťovali stopy, důkazy, prováděli fotodokumentaci. Rovněž zjišťovali okolnosti události, zajišťovali svědky a stanovovali vyšetřovací postupy. Na místě rovněž zajistili vražednou zbraň,“ řekla policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Útočníka se policistům podařilo brzy dopadnout. „Po zadržení následovaly výslechy, při nichž podezřelý mladík popsal kriminalistům, jak k incidentu došlo a k činu se doznal,“ dodala Vlasta Suchánková.

Podle dostupných informací měla konfliktu předcházet hádka kvůli několikasetkorunovému dluhu, který mezi sebou chlapci měli. V České Lípě je to letos už třetí vražda v letošním roce.

Vyšetřovatel ještě ve středu v jednu hodinu ráno obvinil mladíka z vraždy. Za to si útočník může odsedět až osmnáct let ve vězení.

Štítky Doksy, smrt, vražda, Stanislav Mackovík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík obviněný z nedávné vraždy v Doksech zůstane na svobodě  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.