Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Mladík počmáral auta na parkovišti. Vyčíhl si i to policejní

Svým očím nejspíš nevařila čtveřice majitelů aut ze sídliště Sever v České Lípě. Když se ve středu kolem desáté hodiny dopolední podívali na svá auta, nezbývalo jim nic jiného, než nevěřícně zírat. Dvaadvacetiletý mladík jim totiž karoserie aut popsal reflexím fixem. Za poškozování cizí věcmi mu teď hrozí až rok za mřížemi.

Na jeho podivné chování upozornili městské strážníky obyvatelé sídliště. „Do příjezdu hlídky stačil reflexním popisovacím fixem pomalovat kapotu osobního vozidla značky Honda CR-V, zadní sklo vozidla Kia Picanto, téměř všechna okna u osobního vozidla Fiat Punto, bok Renaultu Thalia a také dokonce zadní okno služebního vozidla policie,“ řekla mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.

Díky tomu, že získali strážníci od svědků jeho přesný popis, brzy ho na ulici identifikovali a zadrželi. Jak majitelé aut zjistili, dají se naštěstí všechny jeho výtvory umýt. „Trestní zákoník jeho chování kvalifikuje jako přečin poškození cizí věci, a to bez ohledu na výši vzniklé škody. Za počmárání aut mu tedy nyní hrozí až jeden rok odnětí svobody,“ dodala Baláková.

Štítky Česká Lípa, Renault, Honda CR-V, Kia Picanto, Fiat Punto, Trestní zákoník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík počmáral auta na parkovišti. Vyčíhl si i to policejní  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.