Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Motocyklista ujížděl policejnímu Passatu ulicemi Liberce

„Drbno, co se dělo v pátek u dopravního hřiště? Prej policejní honička.“ Hned několik podobných dotazů dorazilo o víkendu do naší redakce. Drbna proto zapracovala a zjistila víc. Policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová potvrdila informaci čtenářů. Policistům v pátek odpoledne ujížděl ulicemi Liberce třiadvacetiletý motocyklista.

Mladík upoutal pozornost posádky policejního Passatu poblíž čerpací stanice PRIM v Londýnské ulici. Na své Suzuki totiž jel v pruhu pro autobusy a navíc měl špatně umístěnou registrační značku. „Policisté se za řidičem motocyklu vydali. Řidič zajel na čerpací stanici a když zjistil, že mu je v patách hlídka dopravních policistů, začal hlídce ujíždět,“ popsala mluvčí policie.

Motocyklista ujížděl Letnou, poté odbočil na třídu Generála Svobody. Policisté motorkáře pronásledovali, ten však nedbal výzev a ujížděl až k dopravnímu hřišti. „Policisté dávali řidiči výzvu k zastavení zvukovým i světelným signalizačním zařízením, na které řidič nereagoval,“ řekla mluvčí policie a doplnila: „Nakonec se podařilo policistům ve Zhořelecké ulici před křižovatkou ulicí Zeyerova motocyklistu předjet a zastavit kolmo  před motocyklem při pravém okraji vozovky. Řidič motocyklu zastavil a po chvíli se opět rozjel, neboť chtěl hlídku objet.“

Manévr mladému řidiči nevyšel a přední částí motocyklu narazil do pravé zadní části policejního auta. Poté neudržel rovnováhu a upadl na bok. Nehoda si nevyžádala žádné zranění, škoda na policejním autě je vyčíslena zatím na 15 tisíc korun.

Proč motocyklista ujížděl, není zatím úplně jasné. Mladík nebyl pod vlivem alkoholu ani drog. Policisté u něho našli pouze malé množství psychotropních látek.

Štítky Liberec, Volkswagen Passat, motocykl, Suzuki, Letná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motocyklista ujížděl policejnímu Passatu ulicemi Liberce  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.