Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Muž chtěl ukončit život v liberecké přehradě. Našli ho včas

Jak se říká „za pět minut dvanáct“ zabránili policisté společně se záchranáři a hasiči téměř jistému utonutí zoufalého sedmapadesátiletého muže. Ten chtěl ukončit svůj život ve středu nad ránem v liberecké přehradě. Tragédii zabránilo jen to, že své ženě poslal strohou SMS se svým plánem.

Na policisty se manželka muže obrátila v úterý před půl osmou večer, kdy začala tušit, že něco není v pořádku. Její manžel měl totiž dopoledne navštívit lékaře, tam ale nedorazil. Od půl jedenácté měl navíc nedostupný telefon.

Policie okamžitě po muži začala pátrat. Zvrat v pátrání přinesla až středeční jedna hodina ranní, kdy se muž své ženě ozval SMS zprávou, ve které stálo jen – „Přehrada, sbohem.“

Na libereckou přehradu okamžitě vyrazili policisté, strážníci, hasiči i záchranáři. „Nejdříve strážníci městské policie našli na břehu přehrady oblečení. Hasiči prováděli kontrolu vodní plochy a muže našli, byl uprostřed přehrady u betonového mola. Muž byl silně podchlazen. Na těle měl stahovací pásky, které mu, ale nebránily v pohybu,“ popsala mluvčí policie Jana Světlá.

Muž ihned putoval do liberecké nemocnice. „Pacient byl v bezvědomí, zaintubovaný převezen na oddělení ARO do Krajské nemocnice Liberec,“ dodala mluvčí krajské záchranky Lenka Markovičová.

Pokus o sebevraždu tak muži díky rychlé akci všech záchranných složek nevyšel. Důvod, proč se odhodlal k tak zoufalému činu, není znám.

Štítky přehrada, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž chtěl ukončit život v liberecké přehradě. Našli ho včas  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.