Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muž našel v Rochlici dvě protitankové zbraně

Není to tak dávno, co jsme vás informovali nálezu granátu v jednom z libereckých bytů. Po třech týdnech se podobná situace opakovala Rochlici, kde šestapadesátiletý muž našel ve svém nově zakoupeném domě protitankovou munici z bývalého Sovětského svazu.

Dvě ruční protitankové zbraně našel nový majitel v přístavku domu v pondělí před šestou hodinou večerní. Překvapivý nález okamžitě oznámil na linku 158. Přivolaný pyrotechnik zjistil, že se jedná o cvičnou munici do RPG vzor 75, kterou posléze odvezl a zlikvidoval.

Podobný případ zaměstnal policisty koncem července. Jeden z nových nájemníků bytu v Hejnické ulici v Liberci našel při vyklízení po předchozím majiteli granát F1. Ten překvapivě ležel na dně peřiňáku. Kvůli nálezu musela policie evakuovat celý dům.

„Na místo se neprodleně dostavila policejní hlídka, která místo nálezu zajistila. Policisté ihned evakuovali obyvatelé domu do bezpečné vzdálenosti a přivolali na místo policejního pyrotechnika,“popsala policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

Novému majiteli bytu spadl kámen ze srdce poté, co pyrotechnik dorazil. Ten zjistil, že je granát nefunkční. Uvnitř chyběla nejen roznětka, ale i výbušná náplň. Pyrotechnik si i přesto granát odvezl k likvidaci.

Štítky Liberec, policie, pyrotechnik, granát, Liberec VI-Rochlice, dům, Sovětský svaz, Formule 1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž našel v Rochlici dvě protitankové zbraně  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.