Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Muž z Frýdlantu bral masti i lebku. Za 27 vloupání sedí ve vazbě

Povoláním zloděj. To by si mohl bez nadsázky do svého životopisu psát třicetiletý muž z Frýdlantska, který skončil v těchto dnech ve vazbě. Muž během posledních šesti měsíců vykradl neuvěřitelných sedmadvacet objektů na Liberecku a Jablonecku, kde napáchal škodu téměř za milion korun.

„Z objektů, do kterých se muž vloupal, si zpravidla odnášel peníze v různých měnách, stravenky, platební karty, elektroniku, elektrické i ruční nářadí, zahradní techniku, mobilní telefony, fotoaparáty, šperky, hodinky, notebooky, klíče od osobních vozidel, nádobí, ale i oblečení, potraviny, cigarety, doutníky a alkoholické i nealkoholické nápoje,“ popsala policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

V jednom z domů bral dokonce srnčí a telecí kůži a býčí lebky s rohy. Bez povšimnutí nenechal doslova nic. „Odcizil i například takovou věc jako je emulze na prokrvení svalů nebo dva obrazy, práškový hasicí přístroj, průtokový ohřívač vody, ale i elektronický neviditelný plot. V jednom případě si odnesl i sud piva,“ dodala mluvčí.

Třicetiletému muži teď hrozí za krádež, poškození cizí věci a porušování domovní svobody až osm let ve vězení. „Vzhledem k tomu, že obviněný muž je v současné době umístěn ve Vazební věznici Liberec pro jinou trestnou činnost, předali mu kriminalisté usnesení o sdělení obvinění právě tam,“ doplnila Vladimíra Šrýtrová.

Co má muž na svědomí?

  • Celkem vykradl devět domů na Liberecku a Jablonecku
  • Ve dvou případech vnikl do rekreační chaty, jednou v Nové Vsi na Liberecku a podruhé na Jablonecku v Loučné nad Nisou
  • Muž se vloupal také do pěti restaurací
  • Na svědomí má také vykradené restaurace U Piráta, Rybářská bašta a Pizzerie Ponte
  • Mezi objasněné případy patří i dvakrát vloupání do prodejního stánku Pekařství Šumava jednou ve Frýdlantě, ale také v jednom případě i v Liberci na ulici Jablonecká
  • V březnu se muž vloupal i do Mateřské školy v Chrastavě
  • Do Domova mládeže v Horské ulici v Liberci se vloupal v listopadu loňského roku. Ve stejné ulici kradl i letos
  • Bez povšimnutí nenechal i prodejny dvou čerpacích stanic v Chrastavě, a to Benzina a Eurooil. V případě čerpací stanice Eurooil však nebyl příliš úspěšný, neboť se mu do prodejny vniknout nepodařilo
  • Neúspěch sklidil i v případě vloupání do garáže u rodinného domu v Mnišku, v ulici K Batimě, kde byl vyrušen a z místa utekl, aniž by stihl něco odcizit.

Štítky vloupání, Frýdlant, Liberecký kraj, okres Jablonec nad Nisou, Frýdlantsko, Liberec, Chrastava, Česká pirátská strana, Benzina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lenička Szafrañská

neznam dotycneho,ale mužu řict že kazdej se muze dostat do takovych pruseru,myslim si ze ten dotycnej to nedelal jen z radosti ale urco ho ktomu vedl nejaky problem ....fet a alkohol je svinarna sama mam brachu skoro alkoholika a tolikrat sme se mu pokouseli pomoct ale takovy lidi maji svou hlavu a tento dotycnej ji ma take ,ted holt za svoje ciny pyka a vy tu nemate pravo mu nadavat.

Pátek, 15. listopadu 2013, 14:39Odpovědět

Muž z Frýdlantu bral masti i lebku. Za 27 vloupání sedí ve vazbě  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.