Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muž z Liberecka objednal na svého šéfa vraha. Ten vše prozradil

Podobný případ liberečtí kriminalisté dlouho nezažili. Před deseti dny se na ně obrátil čtyřiačtyřicetiletý podnikatel z Liberecka, který se měl stát obětí vraždy. Nájemného vraha si na něj objednal jeho o jedenáct let mladší kolega. Nevybral si však dobře, najatého vraha nezlákala ani půlmilionová odměna a vše nahlásil.

Celým případem se policisté začali zabývat 10. prosince, kdy jim téměř neuvěřitelný příběh sdělila samotná oběť. Podnikatel se o plánu svého kolegy dozvěděl od najatého vraha, který mu vše lidově řečeno vyklopil.

„Vyšetřovatelé po zjištění této skutečnosti museli začít velmi obezřetně, opatrně, ale rychle pracovat, aby dnes již obviněný nepojal podezření, že by jeho skutek mohl být odhalen,“ popsala mluvčí policie Jana Světlá.

Kriminalisté společně s najatým vrahem zinscenovali vše tak, aby nic nenasvědčovalo tomu, že byl celý plán zákeřné akce odhalen. Až do předání peněz netušil třiatřicetiletý muž, že je celou dobu v hledáčku policie. Ta ho právě při předávce části peněz zadržela.

"Vražda byla připravována od začátku prosince. Osoba, která měla vraždu vykonat, celou dobru s policií spolupracovala, proto je z tohoto skutku vyviněna," dodal vedoucí odboru obecné kriminality Vladimír Lukášek. Najatý vrah teď figuruje v případu jako svědek a žádný trest mu nehrozí. To samé se však nedá říct o muži, který si vraždu objednal. Ten může u soudu vyfasovat až dvacet let za mřížemi.

Policisté už teď ví, proč muž tolik stál o smrt svého šéfa. Jeho zabitím by mu spadla do klína celá firma, kterou by mohl později ovládat. O jakou firmu jde policie neprozradila.

Třiatřicetiletý muž obviněný z vraždy podle všeho nebyl žádným svatouškem. Při nebytové prohlídce u něho policisté odhalili dvě krátké a dvě dlouhé střelné zbraně, konkrétně samopaly, držené jak jinak, než nelegálně. Ty jsou nyní předmětem zkoumání, zda s nimi nemohlo dojít k jiné trestné činnosti. Jejich majitel přitom nemá ani zbrojní průkaz. 

Štítky vrah, Liberecký kraj, vražda, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž z Liberecka objednal na svého šéfa vraha. Ten vše prozradil  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.