Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Muži zákona osedlají horská kola, v rajónu mají třeba singltrek

Promazat řetěz, nasadit cyklistické šortky a šlápnout do pedálů. Řeč není o závodnících Tour de France, kteří se pilně připravují na další ročník legendárního závodu, ale o čtveřici mužů zákona z Hejnic a Nového Města pod Smrkem. Ti v pátek převzali nová horská kola, na kterých budou křižovat své obvody.

„Jedná se o speciálně vybavená jízdní kola v celkové hodnotě sto třicet tisíc korun, jejichž multifunkčnost policisté ocení při výkonu běžné služby, ale i v turistické oblasti Singltrek pod Smrkem,“ popsala policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Samotní policisté přiznávají, že o služby na horských kolech byl velký zájem. „Je to nejen úspora benzínu, ale policista na kole obsáhne mnohem větší území, než pěšky. Projíždět budeme nejen singtrek, ale třeba i rekreační oblasti,“ dodal jeden z policistů, který bude mít jízdní kolo k dispozici. V případě potřeby si bude moci přivolat motorizovanou hlídku vysílačkou. Jeho výbava na kole zůstane stejná, jako u dalších okrskářů.

Na zakoupení jízdních kol se dohodli zastupitelé Nového Města pod Smrkem a Lázní Libverda. Jako dar je v pátek předali místním policistům. „V oblasti kolem Hejnic je velká migrace osob. Proto budou jízdní kola určitě přínos,“ doplnil ředitel Krajského ředitelství policie Libereckého kraje Milan Franko.

Nová jízdní kola policistů snadno poznáte. Díky reflexním prvkům a barevnému provedení jsou nápadně podobná služebním vozidlům.

Štítky Hejnice, libverda, policie, kolo, singltrek, horské kolo, jízdní kolo, Tour de France, Nové Město pod Smrkem, Singltrek pod Smrkem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muži zákona osedlají horská kola, v rajónu mají třeba singltrek  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.