Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zloději se spokojí i s Renaultem 5 za pár tisícovek

Krádeže aut nejsou v dnešní době něčím výjimečným. Zloději se často zaměřují na škodovky a jiné rozšířené značky, o které je zájem. Ze statistik se tak vymyká krádež osobního Renaultu 5, který kdosi ukradla v noci ze středy na čtvrtek v Liberci. Majitel vyčíslil cenu svého starého automobilu na pět tisíc korun.

„Majitel ho zaparkoval před domem v Kolmé ulici ve středu kolem 22. hodiny a následující den v 10 hodin dopoledne, už tu nebylo. Překvapilo ho, že je o jeho nenápadné auto, které si sám cení na maximálně 5 tisíc korun, takový zájem,“ potvrdila mluvčí policie Ivana Baláková.

Podle statistik pojišťoven se čím dál více ztrácí také obstarožní auta, která gangy kradou na náhradní díly. „Z našich výzkumů vyplývá, že motoristé se mnohem více obávají toho, že jim auto někdo ukradne, než že by sami nabourali. Navíc jsou trendem současnosti krádeže starších vozů na náhradní díly, zatímco v minulosti se zloději více zaměřovali na nové luxusní vozy,“ shrnul už dříve Pavel Martynek z České pojišťovny.

Štítky Renault 5, Liberec, Generali Česká pojišťovna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloději se spokojí i s Renaultem 5 za pár tisícovek  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.