Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Frýdlantsku lehlo popelem stavení plné zvířat

Náročný noční zásah ve Višňové má za sebou sedm jednotek hasičů z Liberecka. Poplach byl profesionálním hasičům z Liberce, Raspenavy a dobrovolníkům z Višňové, Frýdlantu, Pertoltic, Raspenavy a Heřmanic vyhlášen v půl desáté večer. Už při příjezdu hasičů byla celá usedlost v plamenech.

„Velikou starost zasahujícím hasičům dělá veliké množství naskladněného sena, do kterého hasební látka těžko proniká,“ popsala mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

V hospodářském stavení bylo 70 slepic a 70 králíků. V době příjezdu hasičů byl požár plně rozvinutý a dostával se do své největší intenzity. Konstrukce již byly nestabilní a padaly, proto nebylo možné provést záchranu zvířat.

Škoda, kterou požár způsobil, je předběžně vyčíslena na 800 tisíc korun. Příčina zůstává stále v šetření. Jednou z vyšetřovacích variant je úmyslné zapálení, za což by si žhář mohl odsedět až tři roky za mřížemi.

„Policisté se i nadále zabývají případem požáru stodoly, ke kterému došlo z 26. na 27. prosince loňského roku ve stejné obci. V daném případě vznikla majiteli škoda za 1 milion korun,“ sdělila policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová a doplnila: „V tuto chvíli se policisté zabývají i tím, zda tyto dva případy spolu nějak nesouvisí a zda pachatelem není jedna a tatáž osoba.“

Štítky Frýdlantsko, Raspenava, požár, Liberec, Liberecký kraj, Frýdlant, Heřmanice, Pertoltice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Frýdlantsku lehlo popelem stavení plné zvířat  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.