Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Noční požár v centru Liberce napáchal půlmilionovou škodu

Požár v Okružní ulici zaměstnal ve středu nad ránem liberecké hasiče. Po čtvrté hodině dostalo operační středisko informaci plamenech v pátém patře mezonetového bytu. Dvojice nájemníků doplatila na to, před čím pravidelně hasiči varují. Od zapálené svíčky se vzňalo okolní vybavení bytu.

„Ještě před příjezdem jednotek se dva obyvatelé bytu snažili požár uhasit svépomocí kyblíky s vodou,“ popsala mluvčí libereckých hasičů Zdenka Štrauchová. Hasiči podle ní požár pouze dohasili.

Přesto, že se oheň nerozšířil z plochy metr na metr, kouř kompletně zničil vybavení bytu. Oba nájemníci ve věku osmadvacet a šestadavcet let skončili v nemocnici. 

"Záchranná služba převezla oba muže, kteří se nadýchali kouřem, na internu liberecké nemocnice," popsala mluvčí záchranky Lenka Markovičová

„Jak zjistil hasičský vyšetřovatel, příčinou požáru byla svíčka, kterou nechali obyvatelé bytu bez dozoru. Předběžně byla škoda vyčíslena na půl milionu, ale po dohodě s majitelem se tato částka může ještě navýšit,“ dodala mluvčí. Uchráněná hodnota je dva miliony korun.

Vánoční služba nebyla pro hasiče v Libereckém kraji nijak výjimečná. Na Štědrý den hasiči vyjížděli ke třem nehodám, dvakrát k technické pomoci, jednomu úniku nebezpečných látek a jednomu požáru. V jednom případě vyjížděli zbytečně k planému poplachu.

Štítky požár, Liberec, Krajská nemocnice Liberec, Štědrý den

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noční požár v centru Liberce napáchal půlmilionovou škodu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.