Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Řidič chtěl uplatit hlídku. Nabízel tisícovku, ale neuspěl

Tisíc korun nabízel policejní hlídce šestadvacetiletý muž. Ta ho v sobotu dopoledne zastavila v Horním Vítkově u Chrastavy. Řidič nadýchal 1,7 promile a chtěl se vyhnout potížím. Jenže kvůli pokusu o úplatek ho čekají problémy ještě větší. Uplácení je považováno za zvlášť závažný zločin.

Všechno začalo běžnou silniční kontrolou, ani policisté si nejspíš nemysleli, že v sobotu dopoledne někdo může nadýchat 1,7 promile. Ale nadýchal. „Řidič se k požití alkoholu před jízdou doznal a snažil se na místě policisty uplatit a ovlivnit tak jejich výkon, aby se vyhnul trestu,“ uvedla mluvčí liberecké policie Vladimíra Šrýtrová.

Mladý muž si chtěl prohřešek vyžehlit, jako adekvátní mu přišla tisícovka, aspoň tak to odhadla hlídka. Místo toho ale řidiče zadržela. „Vzhledem k tomu, že podplacení je považováno za zvlášť závažný zločin, pokud se ho někdo dopustí vůči úřední osobě, hrozí tak muži až šestiletý trest odnětí svobody,“ dodala mluvčí.

Autoři

Štítky policie, hlídka, opilý, řidič, Chrastava, Horní Vítkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič chtěl uplatit hlídku. Nabízel tisícovku, ale neuspěl  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.