Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Opilý vnuk šplhal na návštěvu babičky po hromosvodu

Hodně nebezpečnou cestu zvolil pro sobotní návštěvu babičky opilý jednadvacetiletý mladík z České Lípy. Navštívit se ji rozhodl v podvečer na sídlišti Špičák. Na zvonění ale nikdo nereagoval, proto vylezl do jejího bytu po hromosvodu. Na jeho hazardování se životem upozornili sousedé, kteří přivolali policisty a hasiče.

„Když policejní hlídka na místo dorazila, nacházel se muž na balkoně v pátém patře. Jednomu z obyvatel domu se pak svěřil, že se takto složitě dostával do bytu své vlastní babičky, která není doma. Doufal prý, že budou otevřené balkonové dveře,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Nutno dodat, že babička svého vnuka příliš nepodržela. Když jí policisté zatelefonovali, jestli souhlasí s tím, aby mladík navštěvoval její domácnost, překvapivě odmítla. „Žena odpověděla, že tam nemá co pohledávat, a že až se vrátí z návštěvy známých zpět do České Lípy, dá souhlas s jeho trestním stíháním. Policisté proto v této souvislosti zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody,“ uzavřela mluvčí.

Možná i díky více než dvěma promile alkoholu v krvi si mladík neuvědomoval, jak moc riskuje. Z balkonu ho museli sundat až přivolaní hasiči.  Vzhledem k silné opilosti ho policisté před výslechem nechali nejprve vystřízlivět v policejní cele, kde strávil sobotní noc. Pokud jeho babička svůj názor nezmění, obviní ho z přečinu porušování domovní svobody.

Štítky návštěva, Česká Lípa, Špičák, hromosvod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý vnuk šplhal na návštěvu babičky po hromosvodu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.