Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pašeráci schovávali tisíce tablet léků pod víčkem nádrže

Další dva záchyty pašovaných léků z Polska mají na svém kontě liberečtí celníci. V útrobách dvou automobilů našli dohromady čtyři tisíce tablet léků, které jsou nejčastěji zneužívány k výrobě pervitinu. Pašeráci se přitom snaží tablety ukrývat do co nejméně nápadných míst, třeba pod víčko nádrže.

Důmyslně schovaných 2807 tablet objevili liberečtí celníci začátkem roku v Passatu projíždějícím Harrachovem. „Při kontrole vozidla bylo na sedadlech a na podlaze nalezeno několik zbytků blistrů od léků a příbalový leták k nim. Celníci proto provedli důkladnou kontrolu vozidla, při níž bylo i otevřeno a odšroubováno víčko palivové nádrže. Zde byly ukryty dva balíčky obalené alobalem zakryté bílou textilií,“ popsal mluvčí celníků Martin Stočes.

Dalších 1200 tablet se snažila do České republiky převézt dvojice mužů, kterou celníci zastavili kousek od Jablonného v Podještědí. Spolujezdec měl dva průsvitné sáčky plné tablet schovány za krytem u nohou.

Obě posádky skončily v rukou policistů. O jejich potrestání rozhodne soud, od kterého můžou vyfasovat až deset let za mřížemi.

Štítky Polsko, Česko, Volkswagen Passat, Harrachov, Jablonné v Podještědí, nádrž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pašeráci schovávali tisíce tablet léků pod víčkem nádrže  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.