Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Při srážce autobusu s autem se zranila čtveřice osob

K nehodě autobusu linky číslo 12 došlo v pondělí krátce před půl dvanáctou na křižovatce ulic Dr. Milady Horákové a Košické. Nehoda si podle dostupných informací vyžádala čtyři zraněné osoby. Škoda na obou vozidlech je vysoká. Osobní Opel bude nejspíš na odpis, škoda na autobuse je zhruba 80 tisíc korun.

Podle posledních informací z místa zavinila vážnou nehodu řidička, která přijížděla z Košické ulice. "Příčinou události bylo nedání přednosti v jízdě ze strany řidičky. Vliv alkoholu byl u obou osob za volantem vyloučen dechovou zkouškou," popsal mluvčí policie Petr Kmínek.

Řidička po střetu s autobusem jedoucím ve směru od centra města na Rochlici utrpěla lehké poranění. "Lehká poranění utrpěla také trojice osob z autobusu," dodala mluvčí krajské záchranky Lenka Markovičová

Právě na křižovatce těchto dvou ulic dochází v posledních dnech k nebezpečným situacím, kdy řidiči nerespektují značku „Dej přesnost v jízdě.“ Silnice je ve směru k teplárně uzavřena a řada řidičů na třídu Dr. Milady Horákové vjíždí z Košické ulice bez rozhlédnutí. Zákaz se přitom nevztahuje na autobusy, které po hlavním tahu na Doubí, Rochlici nebo Vesec jezdí i nadále.

V krátké době se jedná o třetí podobnou událost na stejném místě. Na frekventované křižovatce nabouralo minulou neděli osobní auto do autobusu. Nehoda se obešla bez vážných zranění, lehce se poranila pouze jediná cestující, kterou převezla záchranná služba na oddělení chirurgie liberecké nemocnice.

Napsala redakce

Štítky Milada Horáková, Opel, Liberec VI-Rochlice, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při srážce autobusu s autem se zranila čtveřice osob  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.