Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

U Hlavice hořelo dvacet balíků slámy. Počet požárů stoupá

Varování hasičů před nebezpečím požárů se začínají potvrzovat. Jen během úterý a středečního rána vyjížděli hasiči k šesti požárům v Libereckém kraji. Hořelo na Liberecku, Českolipsku i Semilsku. Od začátku minulého týdne hasiči vyjížděli už k pětatřiceti požárům.

Hodně nebezpečná situace vznikla ve úterý v Hlavici na Liberecku, kde na přívěsu traktoru začalo hořet dvacet balíků slámy. Duchapřítomností uchránil řidič traktor před požárem. „Řidič traktoru zpozoroval požár za jízdy a přívěs rychle odpojil. Požár pak zlikvidovaly čtyři jednotky hasičů,“ popsala mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Náročnější část zásahu přišla později. Hasiči museli balíky z přívěsu sundat a dohasit. Celý zásah trval více než tři hodiny. Škoda naštěstí není nějak vysoká, když dosahuje třiceti tisíc korun.

Čtěte také: Pozor, na Liberecku hrozí požáry ze sucha

Další zásah na sebe nenechal dlouho čekat. V úterních odpoledních hodinách se vymklo z rukou pálení klestí na lesní pasece u Poniklé na Semilsku. Čtyři jednotky hasičů stihly uchránit před požárem nedaleký les.

Naopak perná noc z úterý na středu čekala na hasiče v Dubé. Pár minut po půlnoci začalo v garáži hořet zaparkované auto. To víceméně lehlo popelem. Příčinu požáru musí určit až vyšetřovatel. „Z garáže hasiči vynesli desetikilogramovou propan-butanovou láhev a nalezeny byly také dva malé kanystry s benzinem,“ dodala mluvčí hasičů.

Štítky liberec, hasiči, požár, Liberecký kraj, okres Semily, traktor, přívěs, okres Česká Lípa, Hlavice, Poniklá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Hlavice hořelo dvacet balíků slámy. Počet požárů stoupá  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.