Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Podvodníci vymáhají nedoplatky za elektřinu

Některým zákazníkům energetické společnosti E.ON dorazily v minulých dnech do e-mailové schránky výzvy s požadavkem na doplacení dlužné částky za odběr elektřiny s hrozbou, že pokud tak zákazník neučiní, může být dluh navýšen o úroky z prodlení.

„Tato výzva pochopitelně nepochází od nás. Upozorňujeme proto naše zákazníky, aby na ni  vůbec nereagovali,“ apeluje tiskový mluvčí E.ON Vladimír Vácha s tím, že se společnost pravděpodobně obrátí na orgány činné v trestním řízení. Níže přetiskujeme doslovné znění jedné z výzev: „Vážený zákazníku do dnešního dne tj. 7.11.2013 jsme neobdrželi doplatek za elektřinu. Váš nedoplatek k dnešnímu dni činí 219KČ . Prosíme o okamžité uhrazení, aby nedošlo k navýšení částky z prodlení. Váš E.ON.“ Pro bankovní převod nabízejí podvodníci čtyři účty pod stejným číslem, jen s jiným kódem bankovního domu. Jako variabilní symbol pro platbu uvádějí číslo 736608717. Adresa, ze které jsou maily rozesílány, je eon.pohledávky@gmail.com.

„Upomínky z oddělení z managementu pohledávek odcházejí výhradně korespondenční cestou pro zákazníky z řad domácností a podnikatelů. Jen u velkoodběrů dochází k upomínání formou emailu,“ zdůraznil vedoucí zákaznické linky společnosti E.ON Tomáš Rokos.

Tisková zpráva

Štítky elektřina, E.ON

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodníci vymáhají nedoplatky za elektřinu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.