Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Policie chytila mladíka, který v Liberci přepadl za 5 dnů 6 žen

Policisté zadrželi osmnáctiletého mladíka z Děčínska, který podle jejich zjištění během pěti dnů přepadl v centru Liberce šest žen, zejména seniorek. Násilím je připravil o tašky a kabelky. Motivem jeho útoků byla snaha získat peníze na jídlo a ubytování. Kriminalisté muže zadrželi v úterý, když si vyhlížel další oběť.

Mladík byl bez zaměstnání, bez domova a pohyboval se různě po republice. Ženy přepadal v Liberci mezi 4. a 8. zářím. Policie považuje jeho skutky za závažné. "Nikoliv škodou, kterou způsobil, ale razancí útoku, kdy využil své síly a převahy proti bezbranným ženám především vyššího věku. Ženám navíc způsobil velmi traumatizující zážitek, na který budou jenom velmi těžko zapomínat," uvedla mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková. Mladík podle ní nikdy nebyl trestaný.

Mladík si vybíral většinou seniorky. Výjimkou byla 49letá žena, kterou přepadl na křižovatce ulic Dělnická a Hradební. Při přetahování o kabelku ale žena upadla na zem a přišla o ni. Zbývajícím pěti ženám bylo mezi 73 a 92 lety. Scénář byl většinou stejný, na ženy zaútočil zezadu a vzal jim tašku nebo kabelku, kterou měly v ruce. Jednu ženu strhl za vlasy k zemi, do dalších strkal. Vážnější poranění utrpěla 84letá žena přepadená v Rajské ulici, záchranka ji musela odvézt na ošetření do nemocnice. Muž ji táhl po zemi do doby, než pustila tašku. Jeho lup ale nebýval velký, zpravidla získal několik stokorun nebo nákup, který nesly ženy v tašce. Za loupeže a krádeže hrozí mladíkovi až deset let vězení, policie chce, aby byl stíhán vazebně.

Napsala ČTK a Michael Daněk

Štítky Liberec, policie, kabelka, okres Děčín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie chytila mladíka, který v Liberci přepadl za 5 dnů 6 žen  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.