Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policie pátrá po padesátiletém muži trpícím schizofrenií

Říká vám něco jméno Jan Marek? Poznáváte muže z fotografie? Policie po něm teď pátrá. Padesátiletý muž se své rodině nehlásí už přes týden. O svém odchodu nedal nikomu vědět. S prosbou o pomoc při jeho vypátrání se na policisty obrátila jeho matka.

Muž odešel z přechodného letního bydliště v Kryštofově údolí v části Novina č. 104 dne 1. srpna asi třicet minut po půlnoci. Mobilní telefon zůstal doma. „Vzhledem k tomu, že pohřešovaný muž trpí schizofrenií, obává se jeho matka o jeho zdraví a život. Na svou nemoc musí užívat pravidelně léky, jejichž vysazení má na jeho psychickou kondici negativní vliv. Podle matky si sebou vzal jen část potřebných medikamentů, a tak může být za jistých okolností nebezpečný nejenom sobě, ale i svému okolí,“ popsala policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Jan Marek z domova v minulosti odešel takto spontánně několikrát, ale vždy o sobě dal vědět. Na svých toulkách navštěvoval v minulosti především hrady a zámky po celé České republice.

Pohřešovaný muž se pohybuje rychlou chůzí s lehkým náklonem vpřed. Při řeči zadrhává a má vysoko položený hlas. Z letního domova odešel v plátěných tříčtvrtečních kalhotách béžové barvy a na nohou měl hnědé sandále.

Marek je vysoký 185 centimetrů. Vzhledem může působit o zhruba pět let mladší. Je střední postavy a má rovné šedivé vlasy. Bývá oholen. Podle policie je barva jeho očí zelená.

S informacemi o jeho pohybu se můžete obrátit na policisty na lince 158.

Štítky liberec, marek, pátrání, policie, Jan Marek, schizofrenie, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie pátrá po padesátiletém muži trpícím schizofrenií  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.