Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policie při akci objevila i opilou čtrnáctiletou dívku

Policie při noční akci na Jablonecku zadržela 17 mladistvých a nezletilou čtrnáctiletou dívku pod vlivem alkoholu. Při rozsáhlé akci policisté zkontrolovali přes 300 lidí ve 33 restauracích, hernách, barech a diskotékách. O tom včera informovala mluvčí policie Dagmar Sochorová.

"Nejvyšší hodnotu alkoholu v dechu policisté zaznamenali u šestnáctiletého chlapce - 1,55 promile. Nezletilá dívka měla necelé dvě hodiny po půlnoci v dechu 0,81 promile alkoholu," uvedla Sochorová.

Do několikahodinové akce se zapojili policisté ze všech oddělení Jablonecka, kriminalisté, pořádková jednotka, psovod se psem i strážníci z Jablonce a Tanvaldu. Podnapilé mladistvé i nezletilou dívku odvezli na policejní služebny. "Tam si je všechny po provedených úkonech, při kterých byly přítomny i pracovnice sociálně právní ochrany dětí, převzali jejich zákonní zástupci," dodala Sochorová.

Ti, kteří mladistvým a nezletilé dívce nalévali alkohol, se dopustili přestupku. Většina podnapilých ale uvedla, že jim nalila nějaká neznámá osoba. "Šetření bude pokračovat," dodala mluvčí.

Akce byla vedle kontroly dodržování zákazu podávání alkoholu mladistvým zaměřena na pátrání po hledaných a pohřešovaných osobách. Podle Sochorové se takové akce budou o prázdninách zopakovat, a to i v pracovních dnech.

Napsala ČTK

Štítky policie, alkohol, okres Jablonec nad Nisou, Tanvald, Jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie při akci objevila i opilou čtrnáctiletou dívku  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.