Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policie v Libereckém kraji odposlouchávala 101 osob

Není to tak dlouho, kdy do redakce Drbny dorazil dotaz jednoho ze čtenářů. Ten se na nás obrátil s hodně zajímavou otázkou: „Drbno, dá se nějak zjistit, kolik lidí odposlouchává policie?“ Podle posledních čísel, která dala policie k dispozici, to jsou tisíce lidí na celém území republiky.

Před devíti lety policie provedla skoro deset tisíc odposlechů, v minulém roce to bylo už jen 6 241 u bezmála 4 tisíc osob. Přesto je to nejvíce za posledních šest let. „Při analyzování jednotlivých druhů trestné činnosti, na které byly odposlechy nasazeny, lze konstatovat, že největší podíl tvořila toxikománie,“ popsal ředitel odboru tisku a PR policie Pavel Novák.

Policie v Libereckém kraji odposlouchávala během roku 2012 celkem 101 osob. Ve většině případů „napíchla“ telefon právě kvůli toxikomanii, což je vesměs výroba a prodej drog. Hned za ní následuje násilná trestná činnost a majetková trestná činnost. Dva odposlechy provedli kriminalisté v Libereckém kraji například i kvůli podezření z úplatkářství.

Štítky liberec, policie, odposlech, Liberecký kraj, Drbna.cz, Pavel Novák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie v Libereckém kraji odposlouchávala 101 osob  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.