Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policista měl ženě pomoci, místo toho ji okradl

Důvěru v policii jako instituci, která pomáhá a chrání, zcela jistě ztratila před pár měsíci paní z Vratislavic nad Nisou. Strážce zákona si zavolala na pomoc, když jí z bytu zmizely peníze. Nestačila se pak divit, když po návštěvě příslušníků přišla ještě o mnohem víc. Jeden z nich lákadlu šustivých bankovek neodolal a značnou sumu ztopil.

Událost se odehrála v létě. Žena oznámila na policejní ústřednu, že jí zřejmě někdo ukradl peníze, které měla doma. Do bytu za ní vyrazila dvoučlenná policejní hlídka z vratislavického obvodního oddělení.

Ženu podle informací, které má Drbna k dispozici, policisté běžně vyslechli a zakrátko opustili její domov. Ovšem neuplynula ani hodina a žena zjistila, že jí po návštěvě strážců zákona chybí další peníze. Postrádala přibližně 150 tisíc korun. Zanedlouho se ukradené peníze našly v pracovním oděvu v šatně, na policejní stanici.

Případem se zabývá Generální inspekce bezpečnostních sborů. „V současné době probíhá vyšetřování, a až do jeho ukončení není možné k případu zveřejňovat informace,“ uvedla k celé záležitosti Radka Sandorová, mluvčí Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Policistovi, který zřejmě kradl, bylo podle dostupných informací již sděleno obvinění a státnímu zástupci podán návrh na jeho obžalobu. „Mohu pouze potvrdit, že policista byl postaven mimo službu a v tomto stavu zůstane do doby, dokud nedojde k vyřešení celé události,“ doplnila Vlasta Suchánková, mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR v Liberci.

Podle zdrojů blízkých policii není obviněný policista žádným nováčkem, naopak, v uniformě si odsloužil již zhruba patnáct let. V minulosti údajně působil u cizinecké policie.

Štítky peníze, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, GIBS, Policie České republiky, Cizinecká policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policista měl ženě pomoci, místo toho ji okradl  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.