Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Policista šplhal za sebevrahem na skálu. Zachránil mu život

S pocitem zachráněného mladého života končili svou úterní službu dva policisté z obvodního oddělení Rokytnice nad Jizerou. Roman Zelinka a David Kousal byli pár minut po čtvrté hodině odpolední volání k pokusu o sebevraždu. Zoufalý mladík, který byl naštvaný na celý svět, si nakonec svůj pokus rozmyslel.

Sedmadvacetiletý sebevrah vylezl na dvanáctimetrovou skálu v Hradsku, ze které chtěl skočit. Polonahého muže se policisté snažili od jeho plánu odradit. Zatímco jeden s mužem komunikoval, druhý se k němu snažil dostat.

„Já jsem toho využil, a zatímco s ním kolega mluvil, já jsem se po skále, která byla pokrytá pletivem, snažil dostat přímo k němu,“ řekl Roman Zelinka. Když už byl policista zhruba metr od něho, muž si ho všiml a začal vyhrožovat, že skočí, pokud se k němu ještě přiblíží. „Snažil jsem se s ním navázat komunikaci a co nejdéle mluvit. Chtěl jsem ho přesvědčit, ať si nebere život,“  Zelinka.

Policista s ním komunikoval až do příjezdu lékaře a hasičů. I ti museli za mladíkem vyšplhat po skále a společně se ho snažili přesvědčit, aby od svého záměru upustil.

„Mladíka se nakonec podařilo přesvědčit, aby spolu s nimi slezl dolů. Následně pak policisté zjistili jeho totožnost a vzhledem k tomu, že z jeho dechu byl silně cítit alkohol, podrobili ho dechové zkoušce. Mladý muž z Jablonecka nadýchal přes dvě promile,“ dodala mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Mladík poté skončil v jilemnické nemocnici. A důvod počínání? Údajné naštvání „na celý svět“.

Štítky skála, Rokytnice nad Jizerou, Burgenland

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policista šplhal za sebevrahem na skálu. Zachránil mu život  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.