Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Porucha zapříčinila čtvrteční požár v brusírně bižuterie

Celkem pět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů zaměstnala v pondělí odpoledne závada na odsávacím zařízení výrobní haly na broušení bižuterie v Jablonném v Podještědí. Právě porucha zapříčinila vznícení hořlavé kapaliny. Plameny zasáhly dohromady deset metrů odvětrávacího potrubí.

O požáru se hasiči dozvěděli před půl druhou. „Ještě před příjezdem jednotek bylo z výrobní haly na broušení bižuterie evakuováno do třiceti lidí. Zaměstnanci se snažili nejprve požár uhasit svépomocí přenosným hasicím přístrojem, ale nepodařilo se jim to,“ popsala mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Hasiči museli při zásahu využít dýchací techniky, objekt byl totiž silně zakouřen. „Hasiči v dýchací technice požár zlikvidovali vysokotlakým proudem, hasilo se i z vnějšku objektu, kde byl k potrubí snazší přístup,“ doplnila mluvčí.

Plameny zasáhly celkem desetimetrovou část potrubí, které museli hasiči dlouhou dobu po uhašení požáru ochlazovat. Výše škody zatím není vyčíslena.

Štítky požár, bižuterie, Jablonné v Podještědí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Porucha zapříčinila čtvrteční požár v brusírně bižuterie  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.