Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Audio: Muž z Liberce má na svědomí 1400 volání na policii

Neuvěřitelných 1400 telefonátů na bezplatnou linku 158 stihl za poslední čtyři měsíce jednašedesátiletý muž z Liberce. Ten má od Českého telekomunikačního úřadu vyměřenou pokutu a další ho také nemine. Kromě vyměření další sankce za obtěžující telefonáty mají již policisté i stoprocentní jistotu, že tato volání na čas ustanou.

„Na muže byl totiž také vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody za majetkovou trestnou činnost, a to na rok. Trest nastoupil již 18. července,“ potvrdila mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Jen od poloviny dubna do zhruba poloviny července od něho policisté zaznamenali 1400 volání na bezplatnou tísňovou linku 158, přičemž žádné z nich nemělo charakter oznámení nebo žádosti o pomoc. „Ve svých telefonátech policistům sděloval, že hledá svého známého, chce půjčit peníze, ale zval je například i na pivo. Někdy do sluchátka pouze mlčel, nebo byla slyšet hudba. Podle hluku bylo zřejmé, že většinu volání uskutečňoval z restauračních zařízení a zřejmě i sám byl pod vlivem alkoholu,“ doplnila mluvčí.

Policisty neobtěžoval prvně. Podobného jednání se totiž dopustil již v roce 2013, kdy od srpna do listopadu zneužil tísňovou linku celkem 640krát. Policisté veškerá volání zadokumentovali a věc postoupili pro podezření z přestupku Českému telekomunikačnímu úřadu. Ten mu nyní za toto jednání vyměřil sankci ve výši devíti tisíc korun. Muž navíc už měsíc sedí za mřížemi.

Záznamy telefonátů

1, 2, 3, 4, rozloučení s policisty

Štítky Liberec, Český telekomunikační úřad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Audio: Muž z Liberce má na svědomí 1400 volání na policii  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.