Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pozor! Nejspíš travič psů málem zabil dvě feny ovčáka

Řádí v Libereckém kraji travič psů? To teď musí zjistit kriminalisté, kteří od středy vyšetřují případ dvou otrávených fenek australského ovčáka. Jejich majitelka se domnívá, že se je někdo pokusil v Horní Libchavě otrávit. Tříletá fena a její sedmiměsíční štěně zůstávají v péči veterináře.

„Včera v dopoledních hodinách nalezla majitelka v kotcích své dvě feny ve zlém zdravotním stavu. Obě zjevně trpěly křečemi a nebyly se schopny postavit na nohy,“ popsala mluvčí policie a doplnila: „ Od středy jsou obě feny v nepřetržité péči veterinární lékařky, která hodnotí zdravotní stav matky šampionky jako velmi kritický a stav štěněte jako stabilizovaný. Ta také už včera vyjádřila podezření na to, že psům uškodila látka, se kterou nemohli přijít do kontaktu náhodně.“

Jak a proč se tak stalo není jasné, určitou roli ale může hrát historie starší feny. Ta v letošním roce vysoutěžila titul Český Grand Šampion,  a to nebyl zdaleka její jediný úspěch na soutěžích, kde rozhodčí hodnotí celkový exteriér psa. Cena takového australského ovčáka je podle majitelky čtvrt milionu korun.

Z právního hlediska zůstává pes stále věcí. Policisté proto začali případ šetřit jako poškození cizí věci.

Štítky pes, Liberecký kraj, Horní Libchava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jakub Švejda

Organofosfát je součást hydraulických kapalin, bůh ví jestli se psi nemotali kolem traktoru kde tekla hydraulika. Je to hrozné ale jak laik si nemyslím že by to bylo cílené otrávení, travič by přeci otrávil rovnou všechny psy ne ?

Sobota, 26. října 2013, 21:59Odpovědět

Bubu Lokosová

Omlouvám se majitelce pejsků, ale ta cena je mnohonásobně přemrštěná!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Čtvrtek, 24. října 2013, 18:44Odpovědět

Pozor! Nejspíš travič psů málem zabil dvě feny ovčáka  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.