Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Při zbraňové amnestii byl v Liberci odevzdán granát do tarasnice

Neaktivní granát do tarasnice či sbírku zbraní po zemřelém otci odevzdali lidé policii v Libereckém kraji v rámci zbraňové amnestie. Celkem zatím vrátili o 137 zbraní a 3205 kusů střeliva. Odevzdaný kumulativní granát ráže 73 milimetrů byl určen pro tarasnice typu Warrior, sloužil k výcviku.

"Byl označen jako inertní, neboť nálož trhaviny byla nahrazena asfaltem. Byl předán pyrotechnické službě k likvidaci," uvedla krajská vedoucí odboru pro zbraně Dagmar Fialová.

Dědictví po zemřelém otci čítalo 33 různých zbraní. "Některé ze zbraní byly částečně znehodnoceny podle dřívějších právních úprav. Protože neodpovídají současné legislativě v oblasti znehodnocování, je na ně pohlíženo jako na zbraně podléhající registraci," konstatovala vedoucí odboru.

Šanci odnést na policii nelegálně drženou zbraň bez hrozby postihu mají lidé ještě dva týdny. V celé zemi lidé dosud odevzdali 3154 zbraní a 370.470 kusů střeliva, amnestie skončí 31. prosince.

Napsala ČTK a Michael Daněk

Štítky zbraň, amnestie, Liberec, Liberecký kraj, Warrior

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při zbraňové amnestii byl v Liberci odevzdán granát do tarasnice  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.